Werkwijze Stress & burn-out coaching

Intake

Tijdens het vrijblijvende kennismakings-/ intakegesprek formuleren we jouw coachingsdoelen en bekijken we welke aanpak zich het beste leent voor jouw stressgerelateerde vraag of probleem. Ook wordt ingeschat hoeveel gesprekken nodig zijn. Dit is afhankelijk van de ernst van de stressklachten en van de gewenste aanpak (wel/niet met een ZKM Zelfonderzoek).
De aanpak wordt middels een offerte afgestemd met de opdrachtgever als je in loondienst bent.

Herstel

De behandeling richt zich in eerste instantie op het fysieke herstel. Hierbij maak ik gebruik van de CSR-Methode. Je krijgt inzichtelijke informatie en herstelbevorderende opdrachten en oefeningen via een e-cliëntdossier.

Zelfmanagement

Naarmate je herstel vordert, komt het accent meer te liggen op verbetering van je zelfmanagement. Je krijgt meer inzicht in het ontstaan van je problemen.
Ik gebruik hierbij graag de ZelfKennisMethode (ZKM). De ZKM helpt je te ontdekken hoe en waarom je een burn-out hebt gekregen en plaatst het verhaal van de burn-out in de grotere context van je levensverhaal. Hierdoor kan je beter begrijpen hoe het stresspatroon in je leven heeft kunnen ontstaan. Je krijgt inzicht in je eigen rol in het proces van roofbouw en belangrijker nog, je ontdekt handvatten om dit destructieve patroon te veranderen.

Na het ZKM zelfonderzoek krijg je coaching om de ontwikkelingen in je persoonlijk en professionele functioneren verder te begeleiden en om terugval te voorkomen.

Re-integratie

In het geval van ziekteverzuim begeleid ik je zorgvuldig bij de re-integratie op de werkplek. Hiervoor maken we een re-integratieplan in samenspraak met je leidinggevende en de bedrijfsarts.

E-coaching

Steeds vaker willen mensen in hun eigen omgeving aan hun stresssituatie werken. Dat kan door e-coaching, waarbij je online begeleiding krijgt om stress te voorkomen. Online begeleiding kan plaatsvinden via beeld-bellen (Teams, Skype, Zoom, Facetime etc) en/of mailen via een beveiligd cliëntdossier.

Het voordeel van de aanpak via het cliëntdossier is dat het niet alleen de drempel om hulp te zoeken verlaagt, maar ook dat je de coaching in eigen tijd kunt doen. Bij e-coaching middels het cliëntdossier staat alles opgeschreven wat besproken is. Je bouwt een persoonlijk dossier op dat je altijd kunt nalezen.

Carla Spitz
  06-55 75 66 34
info@spitzcoaching.nl
 /carlaspitz

't Keerhoes (1e verdieping)
Limburgerstraat 78, 6267 CG Cadier en Keer
Plan hier je route
KVK  14090204

VMBN logo
VVM logo