Stress & burn-out coaching

Gezonde stress is niet verkeerd en heb je op momenten zelfs nodig om een belangrijke taak te vervullen, zoals een examen, een optreden of sollicitatiegesprek. Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat je een hoge werklast ervaart of doordat er iets ingrijpends is gebeurd in je leven. Die spanning kan in het ergste geval leiden tot chronische stress of burn-out. Helaas zijn burn-out en stress verschijnselen van deze tijd. Vaak komen mensen hierdoor in een langdurig ziekteproces terecht.

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met stressklachten en burn-out en maak hierbij gebruik van de CSR-Methode.
De CSR-Methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche. Bij stressklachten gaat het dus niet alleen om psychische oorzaken en problematiek. De begeleiding richt zich in eerste instantie op het noodzakelijk fysiek herstel.

Wat houdt de CSR®-Methode in?

Het uitgangspunt bij de CSR-Methode is dat een ontregelde fysiologie de lichamelijke en psychische klachten veroorzaakt. Deze ontregeling ontstaat meestal als gevolg van een lange periode van overbelasting, ook wel roofbouw genoemd. Als je roofbouw pleegt gaat dat ten koste van je vitaliteit. En als roofbouw langere tijd aanhoudt, krijg je steeds minder energie en ontstaan er tal van lichamelijke en psychische klachten. Op den duur kan zelfs het normale vermogen om te herstellen aangetast worden en houdt de ontregeling zichzelf in stand.

“Ik vond de stresscoaching erg leerzaam en een goede toevoeging aan mijn ontwikkeling. Voor het eerst heb ik het gevoel dat ik vooruit kom.”

“Ik heb geleerd mijn burn-out te herkennen en te erkennen. Tijdens de coaching heb ik tijd en rust gekregen om wezenlijke problemen om te draaien.”

Erkend CSR coach® 

Voor stress- en burn-out coaching werk ik samen met het CSR centrum.
Als gecertificeerd en erkend CSR coach® conformeer ik me aan de kwaliteitsbewaking van het CSR-Centrum.

 

Wil je meer weten over Stress- & burn-out coaching, of met mij kennismaken? Neem dan contact met me op.

Carla Spitz
  06-55 75 66 34
info@spitzcoaching.nl
 /carlaspitz

't Keerhoes (1e verdieping)
Limburgerstraat 78, 6267 CG Cadier en Keer
Plan hier je route
KVK  14090204

VMBN logo
VVM logo